Terug

Nazorg tattoo

Gefeliciteerd!

Je hebt een mooie tattoo bij ons laten zetten. De verzorging van je tattoo is erg belangrijk en draagt ook een groot deel bij het uiteindelijke resultaat van je tattoo. Met de juiste verzorging bepaal je zelf hoe mooi je tattoo wordt en blijft.
Als je net je tattoo hebt laten zetten ben je er nog niet. Dan begint datgene waarbij je zelf kan zorgen voor het beste resultaat, namelijk de nazorg van je tattoo.

Waarom is het zo ongelofelijk belangrijk om je tattoo te verzorgen?

Een juiste nabehandeling van je tattoo zorgt voor een goed herstel, ook wel regeneratie genoemd. Dat wil zeggen, dat je tattoo gezond en snel geneest. Met de juiste verzorging voorkom je dat je tattoo onnodig gaat irriteren of misschien zelfs infecteren. Je tattoo is in feite een flinke schaafwond. Dat betekent dat je nieuwe tattoo open staat voor allerlei vervelende ziektekiemen en bacteriën. Verzorgen dus die tattoo!

Tattoo nazorg in het kort

De genezingstijd van een tattoo bedraagt 3 tot 4 weken, dit is voor iedereen verschillend. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij ook een rol. Goede hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk!

Direct na het aanbrengen van de tattoo wordt de getatoeëerde plek door ons ingesmeerd met een speciale zalf en met folie afgedekt.

Na 2 tot 3 uur kunt u deze folie verwijderen en de tattoo voorzichtig wassen met lauwwarm water en wassen met een milde ongeparfumeerde zeep (bijvoorbeeld Unicura). Gebruik hiervoor geen washandje oid maar uw handen.

Was voordat u aan uw tattoo komt altijd eerst uw handen!

Dep de tattoo voorzichtig droog met een papieren doek of een schone handdoek, dus niet wrijven!

Smeer daarna de tattoo heel dun in met Bepanthen zalf. Zorg dat de huid goed droog is voordat je hem insmeert. Zorg hierbij wederom dat uw handen goed schoon zijn!

De eerste nachten adviseren wij u uw tattoo niet in contact te laten komen met stof. Het beste kunt u dan de tattoo afdekken met een stuk vershoudfolie. Plak zonodig de folie vast met wat leukoplast. Zorg wel dat je de tape niet op de tattoo plakt!

Daarna een week 2-3 maal daags wassen met een milde ongeparfumeerde zeep en wederom heel dun insmeren moet voldoende zijn om uw tattoo goed te laten genezen. Ook hierbij geldt weer dat je natuurlijk eerst je handen wast.

Na een aantal dagen kan je tattoo gaan vervellen. Zeker niet gaan pulken of krabben! Als je tattoo genezen is kun je hem tweemaal per dag insmeren met bodylotion, totdat hij niet meer droog aanvoelt.

Bij sommige mensen duurt het genezen wat langer dit heeft te maken dat de huid bij iedereen anders is en anders reageert.

Let ook even op dit:

– Raak de tattoo in het begin zo min mogelijk aan met de handen, omdat die vaak dragers zijn van bacteriën.

– Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond.

– Let op met huisdieren, de haren kunnen blijven plakken in uw tattoo en die bevatten ook veel erg veel bacterien!

– Draag geen pleisters of ander soort verband over de tattoo.

– Probeer niet te strakke en al zeker geen vuile kleding over de tattoo te dragen.

– Ga de eerste 4 weken niet in de sauna of stoombad, en vermijd contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Ook gewoon in bad is niet aan te raden.

– Ga tijdens de genezing ook niet in de zon liggen bakken of onder de zonnebank (ook niet met zonnebrandmiddel).

– Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen of kleurverandering van
de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts, en laat ons ook even iets weten.

– De getatoeëerde huid blijft ook na genezing de eerste tijd erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand met een hoge factor.

Veel plezier met je nieuwe tattoo!!